söndag 20 november 2011

OASEN HAR GJORT ÄGAREN TILL MULTIMILJONÄR

Ett annat skandalomsusat vårdbolag är Oasen. Jag har skrivit om dem tidigare, men jag tar upp det igen, med anledning av alla andra skandaler som det skrivs om för närvarande, såsom Carema och VoB. Oasen är precis som VoB flitigt anlitad av Marks kommun. Där Rune Nensén lever som en lyxlirare, med alla miljoner han har dragit in på sitt barnhem. De gör helt osmaklig reklam på sin verksamhet som går ut till alla socialförvaltningar i landet. Men verkligheten är annorlunda än den de gör reklam för. Ridhuset som exempel, är till för hans döttrars hästar, där de far världen runt och tävlar med hästarna. Alla dessa medel som de här fullständigt oseriösa människorna drar in på andras olycka, är regelvidrigt och Sverige bara blundar för det. De drar in miljoninkomster medans de placerade barnen nätt och jämnt får sina behov tillgodosedda.

Bo Hjort nämner i sin artikel angående socialstyrelsen, "Vad är då ett missförhållande?" Varför bekymrar dessa saker dem så mycket? Givetvis för att de inte vill bli synade, därför att de använder sig av  ljusskygga metoder. Drabbade familjer har sedan länge blivit anklagade för både det ena och det andra. Som psykiskt misshandel, vart går gränsen till det? Idag kan föräldrar bli anklagade för psykisk misshandel för att de tillrättavisar sitt barn, och därmed har socialförvaltningen enligt  den luddiga socialtjänstlagen laglig rätt att omhändertaga ett barn och ev placera dem på en institution som detta, varvid institutionen kan fortsätta att spä på osanningar i hopp om att barnen får stanna där ytterligare en dag till, en vecka till, en månad till, ett år till osv. För varje extra dag innebär kosing för Oasen.

Detta är så vidrigt, det är ren barnhandel som sker!

Vem som helst kan kan öppna ett HVB-hem. Det finns inga regler eller kontroller för vem det är som får göra det!












Var 4000 kr/dag då när den här artikeln skrevs 2005-04-05, idag är det betydligt mer, ca 6000 kr/dag.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13051093.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13042643.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12954723.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article276998.ab

http://issuu.com/oasen/docs/tidningenoasen_nr16_issuu


1 kommentar:

Anonym sa...

Intressant. Särskilt filmen. lägg gärna märke till att medtoderna inte är vetenskpligt belagda, men Oasen gör en fantastisk omskrivning - de är forskningsanknutna?! Skojare! Dessutom undrar jag om Rune Nensen genomgått BAS-ART, med ilskekotroll och MORAL-träning. Någonstans brister det i Moralen gravt.
I filmen ser det fint ut, de verkar inte vilja visa knivskurna vardagsrumssoffor, köksmögel - eller det loppis (helt ok med miljötänk, men det är det inte här) utrustade köket där det står 30 kr på köksmasiner, 1 kr st/mugg osv.
Just det - för att kunna fritt kika i i allas boende dygnet runt och integritetskränka så är alla gardiner nedsäkta i sina fästen. Ja, det betyder att det finns ett ca 40-50 cm gardinsglapp upptill.

Detta är Marks kommuns bästa institution. Oasen har alltid haft ett välfungerande samarbete med dem!

- Och jag som trodde det börjat bli lite svårt att komma in på socialnomutbildningen - reflektion och eget tänkande lyser allafall med dess totala frånvaro hos Marks kommuns socialsekreterare.

Ha ha - han drogar med personalen med dyra viner och kallar det personalvård!! HALLÅ! Är det inte dags att någon inom Marks kommun allafall reagerar!

Föresten så låses barn in där i straffande syfte - jadå, det är sant. Behandlingsinstruktioner finns.

För den riktigt nyfikna kan det också berättas att pajaserna Eglinger/Hjerten visste om grava missförhållanden - agerade? Nehej du!

Sedan finns alltid dessa så kallade lösa rykten, som att Nensens dotters poljvän utan utbildning alls i för unga år sommararbetade och började ligga runt med så kallade intagna - fast det är ju bara lösa rykten utan belägg...
Ett annat löst rykte handlar om hur Nensen själv (brist på ilskekontroll?) vrider armen ur led på det barn som beträdde HANS gräsmatta. Bara lösa rykten.

Det finns många lösa rykten...
En del tror jag till och med finns att lyssna på...
Fast Marks kommun anser ju detta vara det mest välrennomerade hem som finns, och har alltid haft ett så bra samarbete med dem... Då lyssnar ingen.